עיקרי הדברים
ישראל
- מנתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה עולה כי סך יצוא השירותים ירד בחודש אפריל בשיעור של 0.3% ביחס לחודש הקודם והסתכם ב- 4.2 מיליארד דולר. בייצוא ההיי-טק נרשמה עלייה בניגוד ליצוא התיירות והתחבורה שם נרשמה ירידה. ניתן לראות כי המגמה שומרת על יציבות מתחילת שנת 2018 והחלה לעלות בחודשים האחרונים.
- בחודשים פברואר עד אפריל 2019 נרשמה עלייה בפדיון סך כל ענפי הכלכלה בשיעור של 2.1% בחישוב שנתי. מגמה חיובית שממשיכה לאורך שנים.
- מנותני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, בחודשים פברואר עד אפריל 2019 נרשמה עלייה בייצור התעשייתי בשיעור של 10.1%.
- בחודשים מרץ עד מאי 2019 נרשמה עלייה בשיעור של 0.6% (במחירים קבועים) בסך כל הפדיון ברשתות השיווק. מהנתונים נראה כי באופן כללי נרשמת יציבות בפדיון רשתות השיווק מתחילת שנת 2018.
- המדד המשולב של בנק ישראל עלה בחודש מאי בשיעור מתון של 0.13%. על פי בנק ישראל, קצב ההתרחבות התמתן בעקבות ירידות ביבוא מוצרי הצריכה וביצוא, ובגלל ירידה בהתחלות הבנייה בחודש מרץ. העלייה במדדי הפדיון לאפריל ובמדד הייצור התעשייתי השפיעו לטובה על המדד.
ארה"ב
- בסוף השבוע האחרון נרשמה התפתחות חיובית במסגרת ועידת ה- G20 שהתקיימה ביפן בכל הקשור למלחמת הסחר בין המעצמות. במהלך הועידה נפגשו נשיא ארה"ב ומקבילו הסיני לשיחה שהוגדרה כטובה. המנהיגים הגיעו להסכמה לחידוש שיחות המשא ומתן. בשלב זה ארה"ב לא תטיל מכסים חדשים על סחורות סיניות.
- המשק האמריקאי צמח בשיעור של 3.1% ברבעון הראשון של השנה, בהתאם לתחזיות.
- מדד הזמנות מוצרים ברי קיימא (ליבה) הפתיע לטובה כשרשם החודש עלייה בשיעור של 0.3% לעומת הציפיה לעליה בשיעור של 0.1%. מגמה חיובית בניגוד לחודשים הקודמים שחוו ירידה.
- מדד אמון הצרכנים של ה- CB פספס את התחזיות וירד בחדות החודש לרמה של 121.5 נק' לעומת הצפי לירידה של 0.2 נק' לרמה של 131.1 נק'. זו הרמה נמוכה ביותר שנרשמה מאז ספטמבר 2017.
- מדד מכירות בתים חדשים פספס את הצפי והראה על ירידה בשיעור של 7.8% בחודש מאי, לעומת הציפיה לעליה בשיעור של 1.9%.
אירופה
- סקר ה- IFO למצב העסקים בגרמניה, ירד לרמה של 97.4 נק', בהתאם לתחזיות. מגמה ברורה של ירידה בסקר.
- המשק הבריטי צמח בשיעור של 0.5% ברבעון הראשונה השנה ומשקף צמיחה שנתית בשיעור של 1.8%.
אסיה ושווקים מתעוררים
- שיעור האבטלה ביפן נותר החודש ללא שינוי ועומד על שיעור של 2.4%, בהתאם לתחזיות.
- היקף המכירות הקמעונאיות ביפן עלה בשיעור של 1.2% בחישוב שנתי, בהתאם לתחזיות.
המלצות עיקריות
- חלוקה של 50% באפיק הצמוד ו- 50% באפיק השקלי.
- להמשיך בחשיפה מנייתית בשיעור של 80% – 85%.
- מח"מ תיק האג"ח 3– 4 שנים.